Viden åbner vejen til den tyske fødevareindustri

Uddannelse, kulturforståelse og dokumentation for høj produktkvalitet er afgørende faktorer for succes i en branche, hvor der næsten er uanede muligheder for danske virksomheder.

Eksportkonsulenter og rådgivere fra væksthuse og Eksportrådet bidrager med nyttig viden, når den tyske fødevareindustri skal indtages. Hos NTF-Aalborg har man i mange år haft fokus på eksport til det tyske fødevaremarked, og efter flere års hårdt arbejde, deltagelse på diverse eksportseminarer og workshops samt en vedvarende tilstedeværelse i Tyskland, giver indsatsen nu pote.

– Vores eksportandel til Tyskland er stærkt stigende. I 2015 udgjorde eksporten til den tyske fødevareindustri 10 procent af vores omsætning. I indeværende år er det tal steget til 25 procent, hvilket beviser nødvendigheden af en målrettet indsats for at kunne lykkes syd for den danske grænse, udtaler Key Account Director Jørgen Ravn fra NTF-Aalborg, der påpeger, at det er kritisk med veluddannede medarbejdere, der har indgående kulturforståelse.

– Når man som os handler med den tyske fødevareindustri, er det et absolut must, at vores eksportsælgere har indgående produktkendskab, taler flydende tysk, og ikke mindst overholder de uskrevne regler i forhold til den tyske etikette for korrekt opførsel. Fejler man blot på ét af punkterne, kommer ordren aldrig i hus, fortsætter Jørgen Ravn.

NTF-Aalborg fremstiller udstyr i rustfrit stål som maskinafskærmning, trådriste og trådkurve, hyldevogne, kødkroge og spyd til varmebehandling, kogning, pasteurisering, indfrysning, optøning og røgning.

Du skal have dokumentationen i orden

Fødevareindustriens skrappe krav til hygiejne og rengøringsvenlighed stiller stadig større krav til fødevareproducenterne. Listeria, salmonella og andre bakterier kan nemt skjule sig i hjørner og samlinger på produktionsudstyret, hvilket har betydning for fødevaresikkerheden.

Som leverandør til tyske fødevareproducenter er det derfor kritisk at kunne dokumentere produkternes hygiejniske design, som dels er med til at skabe højere fødevaresikkerhed gennem bl.a. nemmere og mere effektiv rengøring af produktionsudstyret, og dels baner vej for en bedre og mere jævn produktion af højere kvalitet.

Produkterne i NTF-programmet opfylder fødevareindustriens skrappe krav til hygiejne og rengøringsvenlighed, og der arbejdes hele tiden på at optimere og forbedre programmet af hygiejnisk udstyr til fødevarevirksomheder. Derudover har produkterne en sporbarhed, som gør det muligt at dokumentere en høj materialekvalitet.

NTF-Aalborg udstiller på FoodTech i Herning til november, hvor der præsenteres et udvalg af hygiejnisk udstyr til fødevareindustrien.

  • Lad os tage en snak

    Vores erfarne team af eksperter er klar til at rådgive og hjælpe med at finde den rigtige løsning til dit projekt.
    Udfyld formularen nedenfor og vi kontakter dig hurtigst muligt. Find alle vores kontaktoplysninger her.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
FÅ ET TILBUD HER
Scroll to Top