Maskinafskærmning mindsker risiko for ulykker og skader

Maskinafskærmning kan øge sikkerheden for medarbejdere i fødevareindustrien, hvor maskiner og udstyr indgår i arbejdsprocessen. Perimeterafskærmning og påmonteret afskærmning kan beskytte medarbejdere mod de alvorlige skader og ulykker, der kan opstå ved brug eller rengøring af maskiner, robotter og andet udstyr.

Medarbejdere på en produktionslinje udfører gentagne opgaver og arbejder med tunge og farlige maskiner. Deres arbejde kan være monotont og kræver koncentration, og denne kombination kan let føre til ulykker og skader. For at forhindre, at medarbejdere kommer til skade på produktionslinjen, er det vigtigt at forstå de mest almindelige årsager til skader og at tage forholdsregler for at forhindre dem.

Det kan være skader som:

 • Kollision: Arbejdstagere kan blive ramt af bevægelige maskindele eller robotarme, hvis de ikke holder tilstrækkelig afstand eller kommer ind i bevægelsesbanen.
 • Klemning: Operatører kan blive klemt fast mellem maskindele, når de ved et uheld kommer i klemme mellem to bevægelige dele eller hvis deres tøj bliver fanget og trækkes ind i maskinen.
 • Skader på kropsdele: Medarbejdere kan få mindre kropsdele, såsom hænder, fingre eller arme fanget i maskinens bevægelige dele, hvis området ikke er afskærmet med fysiske barrierer i den korrekte afstand.
 • Skæreskader: Arbejde med knive, maskiner og andre skarpe redskaber kan føre til skæreskader og snit.
 • Faldulykker: Arbejdet ved en produktionslinje kan kræve, at medarbejderne arbejder ved høje niveauer, hvilket øger risikoen for faldulykker.
 • Væltet udstyr: Hvis produkter eller andet falder ned fra produktionslinjen eller tabes, kan det ramme medarbejdere med stor kraft og føre til skader.

Maskinafskærmning mindsker risiko for ulykker og skader og fungerer som en barriere mellem arbejdere og maskiner. Maskinafskærmning kan forhindre utilsigtet kontakt med bevægelige dele. Fx roterende knive, lejer og gear, der alle udgør en potentiel risiko for medarbejdernes sundhed og sikkerhed, når de arbejder med maskiner og udstyr. Med den rette maskinafskærmning kan du mindske risikoen for denne type skader.

Vi tilbyder flere typer maskinafskærmning

Hos NTF-Aalborg kan du få alt inden for rustfri maskinafskærmning, designet med hygiejne og fødevareproduktion for øje.

Comp-Line er vores serie af modulbaseret maskinafskærmning til indhegning af bl.a. produktionslinjer og pakkeceller.

In-Line er rengøringsvenlige afskærmningsgitre montering på maskiner eller udstyr. Vi producerer afskærmningen på fiks-mål efter kundens specifikationer.

Alle vores afskærmningsgitre fremstilles efter de gældende krav for finger-, hånd- og armbeskyttelse. Samtidig kan vi levere enhver tænkelig størrelse med tilpassede buk, udskæringer og beslag efter behov og kundespecifikationer.

Kombinér vores to typer afskærmning for optimal beskyttelse. Brug fx In-Line som tunnel ved udklip til transportbånd eller andre gennemgående elementer. Her monteret på en eksisterende Comp-Line afskærmning.

Fordelene ved maskinafskærmning

En afledt fordel ved at bruge maskinafskærmning er den positive indvirkning på arbejdspladsens produktivitet. Når medarbejderne er beskyttet mod mulige ulykker, er de i stand til at arbejde mere trygt og fokusere på deres opgaver. Dette fører til en mere stabil og effektiv arbejdsproces, hvilket resulterer i en forbedring af arbejdskvaliteten.

Maskinafskærmning mindsker risiko for ulykker og skader og hjælper medarbejderne med at opretholde høj produktivitet og arbejdskvalitet. Så hvis du ønsker at introducere maskiner og/eller robotter i din produktionslinje, er det vigtigt at sikre, at medarbejderne er ordentligt beskyttet for at undgå alvorlige skader og ulykker.

Maskinafskærmning er specifik for forskellige maskiner og udstyr. Det er nødvendigt at sikre, at maskinafskærmningen er designet, produceret og installeret korrekt for effektivt at reducere risikoen for ulykker. Kontakt vores specialister på mail@ntf.dk eller +45 9837 3766 for at få sparring om, hvordan du kan beskytte dine medarbejdere mest effektivt.

 • Lad os tage en snak

  Vores erfarne team af eksperter er klar til at rådgive og hjælpe med at finde den rigtige løsning til dit projekt.
  Udfyld formularen nedenfor og vi kontakter dig hurtigst muligt. Find alle vores kontaktoplysninger her.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
FÅ ET TILBUD HER
Scroll to Top