Hygiejnisk inventar løser arbejdsmiljøproblem i svinebesætninger

Brug af hygiejnisk inventar mindsker spredningen af stafylokokbakterier i svinebesætninger. Tiltagende fokus på hygiejne i landbruget stiller større krav til indretning af hygiejnesluser og omklædningsfaciliteter.

NTF-Aalborg bidrager til kampen mod svineavlernes store udfordringer med spredning af MRSA 398, som er en resistent stafylokokbakterie, der især findes hos grise. Hygiejnesluser begrænser smitten og forhindrer spredningen af bakterien fra den ene besætning til den anden. Via adgang gennem hygiejnesluser for hel eller delvis omklædning af de personer, som befinder sig i staldene, kan bakterier og andre urenheder stoppes. Hygiejnesluser og omklædningsfaciliteter er en del af NTF’s komplette produktprogram inden for hygiejnisk inventar. Alle produkterne opfylder fødevareindustriens høje krav til hygiejnisk design og rengøringsvenlighed.

Forholdsregler mod positive besætninger

I bekæmpelsen af MRSA 398 er det kritisk, at smitten begrænses. Omklædningsfaciliteter med adgangskontrol er også med til at forhindre spredningen af bakterien. Generelt er det kritisk, at svineproducenter opretholder en høj hygiejnisk standard. Der skal tages bad og skiftes til rent tøj, når en besætning forlades. Derudover er det afgørende, at hænderne vaskes ofte og grundigt, samt at der anvendes engangsartikler som papirhåndklæder.

MRSA 398 er kategoriseret som et arbejdsmiljøproblem. I processen med at løse denne udfordring, er det vigtigt, at svineproducenter har hygiejnisk inventar, som hurtigt og effektivt kan rengøres. Med rustfri håndvaske, indgangs- og adgangskontrol med drejekryds og dispensere til papir, hvor der er lagt stor vægt på rengøringsvenlighed, tager svineavlere et stort skridt i retningen af en bakterie- og smittefri besætning. Alle produkter fra NTF-hygiejneprogram er fremstillet i rustfri stål med fokus på opretholdelse af den høje hygiejnestandard, der er særlig vigtig inden for fødevareindustrien.

Design og rengøringsvenlighed bekæmper bakterier

Specialudviklede såle- og støvlevaskere sikrer med grundig rengøring af fodtøjets såler og skafter, at bakterier som MRSA 398 ikke viderebringes fra den ene besætning til den anden. Såle- og støvlevaskerne er konstrueret med to vandretliggende og roterende børster samt lodret roterende børster, som effektivt fjerner alle urenheder. Dette design er endvidere garanti for et minimalt tids- og energiforbrug. Fælles for såle- og støvlevaskerne er, at de er fremstillet med fokus på hygiejne og funktionalitet. Begge produkttyper indgår i NTF-hygiejneprogram og fås i mange forskellige typer og størrelser. NTF har forskellige hygiejnepakker med håndvask, håndsæbe og desinfektion samt ophæng til beklædning og støvler.

  • Lad os tage en snak

    Vores erfarne team af eksperter er klar til at rådgive og hjælpe med at finde den rigtige løsning til dit projekt.
    Udfyld formularen nedenfor og vi kontakter dig hurtigst muligt. Find alle vores kontaktoplysninger her.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
FÅ ET TILBUD HER
Scroll to Top