Artikel fra LevnedsmiddelBladet 4 • 2017

For fødevarevirksomheder foreligger der en lang række forebyggende regler inden for hygiejne og indretning, der skal overholdes for at sikre de sundhedsmæssige forhold over for forbrugerne.

Produktion af hygiejnisk og rengøringsvenligt procesudstyr til fødevareindustrien | NTF-Aalborg.
NTF-Aalborg er specialiseret i produktion af hygiejnisk og rengøringsvenligt procesudstyr, der opfylder de strenge krav inden for fødevareindustrien.

De høje standarder for hygiejne og rengøringsvenlighed i fødevareindustrien stiller større krav til fødevareproducenter, som har ansvaret for, at der ikke foreligger nogen sundhedsmæssige risici for forbrugerne, når de indtager fødevarerne. Bakterier findes overalt, men det bliver kritisk, hvis de påvirker fødevaresikkerheden i negativ retning. Som følge heraf er det afgørende, at fødevareproducenter sikrer effektiv rengøring.

NTF-Aalborg er specialiseret i produktion af hygiejnisk og rengøringsvenligt procesudstyr i rustfrit stål. Produkterne opfylder de strenge krav inden for fødevareindustrien. Produktprogrammet omfatter løsninger til røgning, kogning, pasteurisering, indfrysning og optøning, herunder røgvogne, trådriste, forædlingsgitre, trådkurve, kødkroge og røgstokke. Alle produkterne har en specialdesignet hygiejnisk udformning, som kombinerer design og funktion med fokus på effektiv rengøring og nem betjening i hverdagen.

Danmark går foran

Hygiejnisk procesudstyr baner vejen for højere fødevaresikkerhed
Hygiejnisk procesudstyr baner vejen for højere fødevaresikkerhed.

I Danmark eksisterer der et højt niveau af fødevaresikkerhed, og udviklingen heraf er fortsat stigende. NTF-Aalborg opererer meget på eksportmarkedet og oplever ofte, hvor meget udenlandske kunder værdsætter hygiejnisk og rengøringsvenligt inventar. Salgsdirektør hos NTF-Aalborg, Jørgen Ravn, er ikke i tvivl om, at Danmark gør en positiv forskel i udlandet.

– Fokus på fødevaresikkerhed er generelt stigende – også internationalt. Dette mærkes, når vi handler med udlandet, hvor der er stigende efterspørgsel efter hygiejnisk procesudstyr i hygiejnisk design, og her har vi en stærk position som udstyrsproducent, der bl.a. er grundet den stærke danske fødevareindustri, som altid har stillet store krav og udfordret os som leverandører af produktionsudstyr til levnedsmiddelindustrien. Derved har vi sikret en løbende udvikling, udtaler Jørgen Ravn.

Udelukkende rustfrit stål

Der forefindes en række regler og retningslinjer for, at det udstyr og inventar, der må anvendes i fødevarevirksomheder, skal være hygiejnisk forsvarligt, og her er rustfrit stål et meget velegnet materiale.

– Vi anvender altid rustfrit rundstål, når vi producerer til fødevareindustrien. Materialet er glat og korrosionsbestandigt, og når det kombineres med vores rengøringsvenlige design og produktionsmetode med bl.a. rene og jævne svejsninger, sikrer vi, at bakterier og andre urenheder ikke kan sætte sig fast, fortsætter Jørgen Ravn.

Alle fødevareproducenter i Danmark skal overholde reglerne omkring fødevarehygiejne, og de er pålagt at skulle udføre egenkontrol. Alt dette er med til at sikre fødevaresikkerheden bedst muligt.

Vil du vide mere?

Du er velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål.

Scroll til toppen